Nederlandse Politiebond betuigt steun aan Surinaamse Politiebond

โ€˜De Surinaamse politiemensen verdienen een juiste waarderingโ€™

De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft in een vrijdag uitgebrachte verklaring steun betuigt aan de Surinaamse Politiebond, SPB. Volgens de NPB speelt de Surinaamse Politiebond โ€˜een belangrijke rol in het bewaken van mensenrechten in een rechtvaardige rechtstraat. Voor deze belangrijke en verantwoordelijke taak, verdienen de Surinaamse politiemensen een juiste waarderingโ€™.

De NPB heeft een jarenlange samenwerkingsgeschiedenis met de Surinaamse Politiebond. Beide bonden hebben, aldus de NPB in haar steunbetuiging, het gezamenlijk doel โ€˜een bijdrage te leveren aan de humane rechtsstaat door te zorgen voor een goede individuele en collectieve belangenbehartiging van de politiemensenโ€™.

โ€˜Surinaamse politiemensen wordenโ€™, zo schrijft de NPB ook, โ€˜veelvuldig geconfronteerd met geweld, menselijk leed en zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor de Surinaamse burgerโ€™.

Voorzitter Jan Struijs van de NPB: โ€˜De SPB komt op voor de belangen van alle hardwerkende Surinaamse politiemensen. De SPB slaat bruggen en probeert in moeilijke tijden mensen en belangen te verbinden. Verdeeldheid draagt nooit bij  aan een veilige samenleving. Wij zullen de SPB blijven steunen in hun strijd voor een humane rechtsstaat en de belangen van alle Surinaamse politiemensen.โ€™

error: Kopiรซren mag niet!
%d bloggers liken dit: