Bizar Monkey Lounge Bazaar voor meer bewustwording

In het kader van het Spider Monkey Reintroduction Project, waarbij slingerapen terug worden geplaatst in de natuur, werd zondag aan de Nassylaan een fundraisingsevent ‘Bizar Monkey Lounge Bazaar’ gehouden. Het doel was om meer bewustwording te creëren dat apen geen huisdieren zijn. Ondertussen zijn 5 slingerapen teruggezet in de natuur als pilot. Deze dieren worden ook wel Kwatta-apen of Spider Monkey’s genoemd. De apen die zijn terug geplaatst, waren bij mensen als huisdier. Els van Lavieren van het Spidermonkey Reintroduction Project Suriname, vertelt dat nu nagegaan wordt of de herintroductie in de natuur mogelijk is. Aan de hand van speciale zendapparatuur, GPS-callers, wordt die studie gedaan. Dit event heeft ook als doel om mensen in te laten zien dat het terugplaatsen van apen in de natuur heel moeilijk is. “Als dit wel mogelijk is, dan willen we de overheid vragen om de apen bij mensen in beslag te nemen, want het is illegaal om primaten in bezit te hebben. De Kwatta-aap is een beschermde soort en hiermee kunnen we de handel in apen tegengaan”, stelt Van Lavieren tot slot. Naast hapjes en cocktails bestond de bazaar uit een tweedehandsstraat verkoopdag, kinder entertainment, optreden van een deejay, de veiling van een schilderij en nog vele andere attracties.

RB

error: Kopiëren mag niet!