“Regering belooft bonus terwijl 2.500 ambtenaren al 8 maanden salaris ontberen”

Vlak vóór de verkiezing is het een traditie om personen in dienst te nemen bij de overheid. Zo werd in mei 2020 circa 2.500 personen in tijdelijke dienst toegelaten. Vanaf dat moment tot heden is deze groep niet uitbetaald en dat is naar zeggen van Glenn Swamipersad, penningmeester van CLO, een zeer onmenselijke toestand. In gesprek met Dagblad Suriname vraagt hij dringende aandacht van de regering om deze groep van de maand uit te betalen. “Het gaat om Surinamers waarvan het overgrote deel op de huidige regering heeft gestemd, en dit is wat ze terugkrijgen? Er is zelfs een geval waarbij een zwangere vrouw van Nickerie in de felle zon moet harken en smeekt om uitbetaald te worden. Met dit soort zaken worden we elke dag geconfronteerd.”

Dat ambtenaren thuis zijn gezet is ondertussen op elke ministerie gaande. Er zijn daarnaast ook ambtenaren die zich dagelijks op kantoor moeten aanmelden, ook zij hebben geen geld ontvangen. Volgens Swamipersad heeft alleen RO haar huiswerk gemaakt door de benodigde stukken voor de uitbetaling naar Financiën te sturen. Gezien de toestand van de ambtenaren in tijdelijke dienst, plaatst Swamipersad vraagtekens achter het initiatief van de regering om in november en december een bonus te geven. “Waarom wordt dit geld niet gereserveerd voor de mensen die al 8 maanden geen salaris krijgen?” Hij wijst erop dat president Chan Santokhi de opdracht had gegeven dat deze doelgroep in september uitbetaald moest worden, echter tevergeefs. Al de prijsverhogingen hebben het leven ondraaglijk gemaakt en met de aankomende feestdagen, is de verwachting dat de regering de ambtenaren in tijdelijke dienst niet langer in de steek laat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: