Oversteken zonder toezicht is zeer gevaarlijk

Na school of door de dag heen valt het nog steeds op dat kinderen de straat oversteken zonder dat er voldoende overzicht is op het verkeer. Hierover geven enkele burgers hun mening en kwalificeren dit als zeer gevaarlijk. “Vroeger had je nog een ouder erbij of iemand die de kinderen na school hielp om de weg over te steken, maar nu zie je dat amper”, benadrukt een burger. “Het is zeer gevaarlijk voor een kind om die kans te nemen met de snelle rijders van tegenwoordig. Je wordt nooit klein om hulp te vragen bij het oversteken. Ook de volwassenen wordt gevraagd om bij het zien van een kind langs de straat, dat poogt over te steken, om hem/haar te helpen ook, al ben jij de persoon die achter het stuur zit. Als de weg te breed is, begeleid het kind dan naar de andere zijde, waar hij of zij moet zijn. Zo zijn wij allen een voorbeeld”, benadrukt de burger

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: