Verdachte (29) van oplichting en verduistering opgepakt – Man deed zich voor als bonumang en autoverkoper

Bij zien van politieauto snijdt verdachte zijn polsen door…

De recherche van regio Midden heeft dinsdag F.L. (29) aangehouden als verdachte van meermalen oplichting en verduistering. Enkele slachtoffers deden aangifte bij de politie en verklaarden dat zij onder valse voorwendselen zijn beetgenomen door de man, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag.

De verdachte beweerde tegenover de slachtoffers, dat hij een ‘bonumang’ (helderziende) was en dat zij hun gouden sieraden aan hem moesten afstaan, omdat deze negatieve energie zouden bevatten. De sieraden heeft de verdachte inmiddels verkocht. 

Ook deed de verdachte zich voor als een autohandelaar die auto’s spotgoedkoop kon importeren. Hij nam daarbij grote geldbedragen in ontvangst en daarna hoorden de aangevers niets meer van hem.

F.L. werd op zijn woonadres in het ressort Kwatta aangehouden. Bij het waarnemen van de politiewagen, ging hij de woning binnen waar hij poogde zelfmoord te plegen. Met een scheerblad sneed hij zijn polsen door.

De man werd vervolgens in de boeien geslagen en voor medische behandeling afgevoerd naar de spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werd hij ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie afgevoerd naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de man meerdere personen heeft benadeeld. Deze worden alsnog opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Recherche Regio Midden in het politiebureau de Nieuwe Grond.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: