Soenderpersad Hanoeman: “45 Jaar srefidensi; we zijn geen millimeter vooruitgegaan”

De maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman blikt niet tevreden terug op de herdenking van 45 jaar srefidensi. In zijn beleving is Suriname in de afgelopen 45 jaren “geen millimeter vooruitgegaan”. In gesprek met Dagblad Suriname gaat hij hierop openhartig in. Hij plaatst het bouwen van bruggen/ scholen/ sociale woningen, het asfalteren van wegen, het maandelijks betalen van salarissen enz, niet onder de noemer ontwikkeling, zoals politici dit veelal lopen te vertellen. Goed onderwijs draagt bij aan duurzame ontwikkeling en daarvan heeft Hanoeman weinig gemerkt.

“Nu zitten we in een zodanige dal dat we voorlopig niet in staat zijn om Suriname op een hoger niveau te brengen. Landen als India, Singapore en China hebben veel geïnvesteerd in de groei van hun volk en nu staan ze in de top.” Hanoeman accentueert dat Suriname leiders nodig heeft die in staat zijn om de oude concepten van nepotisme en favoritisme in de politiek los te laten en te handelen in algemeen belang. Hier geldt dat actions speaks louder than words; met alleen praten raakt een land niet ontwikkeld. Velen zien alleen de NDP als de oorzaak van alle ellende, maar daarmee is Hanoeman het oneens. “Vanaf de onafhankelijkheid tot heden heeft ons land geen ontwikkeling gekend en daaraan heeft elke regering bijgedragen daar men voornamelijk gefocust is op zelfverrijking en nepotisme”, aldus Hanoeman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: