RR Saramaccapolder deelt Divali-vreugde met geheel ressort

Het Divali-feest dat ook wel Deepavali, rij van lichtjes, wordt genoemd staat voor de deur. Het is één van de belangrijkste feestdagen binnen het Hindoeïsme. Het is een lichtjesfeest en wordt symbolisch uitgebeeld als de overwinning van het goede over het kwade, de overwinning van het licht over de duisternis, de overwinning van gelukzaligheid over de onwetendheid. Aangezien de gemeenschap vanwege de corona pandemie niet in grote getallen aan culturele activiteiten kan deelnemen, heeft de ressortraad van Saramaccapolder in het district Wanica gemeend zelf naar de gemeenschap toe te gaan. In dit kader zijn er bijkans 500 Divali-broden verdeeld onder minderbedeelde en 60-plussers in het gehele ressort Saramaccapolder. Hierbij is niet gekeken naar etniciteit of geloof, omdat het een nationale feestdag is. Dit project is mogelijk gemaakt door ondersteuning van de onderneming Supra NV. De leden van de ressortraad Saramaccapolder wensen de totale samenleving Shubh Divali toe. Gods rijkste zegen toegewenst, aldus de RR Saramaccapolder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: