Reguliere schooltijden weer van kracht per 16 november

Meer lesdagen door afname covid-gevallen?

Vanwege de ondraagbare warme temperatuur had het onderwijsministerie besloten om de glo, voj- en vos- scholen eerder te sluiten. Het ministerie maakt bekend dat per 16 november de reguliere schooltijden weer van kracht zijn. Op de basisscholen ziet dat er als volgt uit: van 08.00u-12.00u leerjaar 1 en 2, van 08.00u-12.30u leerjaar 3 en 4, van 08.00u-13.00u leerjaar 5 tot en met 8. De voj- en vos-scholen sluiten om 13.00 uur.

Door de covid-toestand waren er in plaats van 5 slechts 2 schooldagen afgekondigd. Er zijn thans 30 actieve covid-gevallen. Met de afname van het aantal covid-gevallen, is het een werkbare situatie om meer schooldagen toe te voegen gezien de hoge kosten voor internet bij afstandsonderwijs? De BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre zegt aan Dagblad Suriname dat er op dit moment ‘code oranje’ geldt. Daar het luchtruim niet afgesloten is en personen uit Nederland (waar het aantal besmettingen op dagbasis enorm is) naar Suriname afreizen, vindt Mangre dat voorzichtigheid geboden is om meerdere schooldagen in te roosteren. “Na het eerste kwartaal zouden we kunnen overwegen om over te stappen naar meerdere lessen op school.” Wat voor nu acute aandacht behoeft, zijn volgens haar de hoge kosten voor internet wat maakt dat het onderwijs niet meer toegankelijk is voor een ieder.

error: Kopiëren mag niet!