“Het gaat heel anders zijn dan de afgelopen jaren”

“Door de hele situatie zie ik dat ik met meer dan 70% van mijn spullen ga zitten”, zegt een kleine ondernemer aan de krant. “Ik hoop niet dat het zo is, want uiteindelijk leef ik alleen van mijn verkoop.” De ondernemer verkoopt namelijk tijdens de feestdagen klaargemaakte culturele kleding. Met de verkoop van haar kleding helpt zij een handje bij het betalen van de vaste lasten. “Het is mijn hobby en niets is leuker dan dat je daarvan kan verdienen. Maar het gaat heel anders zijn dan de afgelopen jaren, merk ik. Door de hele lockdown heb ik al veel verloren. Maar ik heb in mijn vrije tijd meer talent ontdekt, maar kon toch niet het beste van maken. Ik nam vaak genoeg bestellingen en leverde het ook, maar door de benzineverhoging werd dat een beetje moeilijk”, zegt de ondernemer.

Klanten zagen het niet meer om kleding te bestellen, want feesten doen de meesten van hen niet meer. Wat haar nog hielp, waren de bestellingen voor verjaardagen of privé-gebeurtenissen. De kleine ondernemer gaf verder aan dat zij jaarlijks in de periode van november in de binnenstad meedoet met de verkoop. “Ik ben er momenteel, want de moed geef ik zeker niet op. Alles kan anders aflopen. Je weet nooit wat er morgen gaat gebeuren, maar je kan wel een idee hebben wat je morgen kan eten. Dus een kans om toch te verkopen, ondanks de hele situatie, neem ik toch.” Voor de afgelopen dagen in november dat zij meedoet met de verkoop, heeft zij intussen maar 3 klaargemaakte kledingstukken verkocht. “Er komen nog meer dagen, dus ik kijk wel wat het met zich meebrengt. Ik hoop in ieder geval dat eenieder het rustig aan doet en de maatregelen in acht blijven nemen, zodat er geen extra gevallen bijkomen”, benadrukt de ondernemer.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: