Dienstvrouwen na goede afstemming weer aan de slag

De meeste dienstvrouwen hebben hun baan verloren door covid, maar anderen hebben het heel anders opgepakt. Een schoonmaakster gaf aan dat haar diensten door covid niet meer nodig waren. Maar na goede afstemming met de werkgever mocht zij weer op het werk en zo ook weer verdienen. “Ik doe van alles wat ik normaal deed, maar zonder een tweede of derde in mijn omgeving. Een familie van de werkgever is er soms, maar niet in mijn omgeving. Mijn werk verricht ik rustig en sluit netjes weer wanneer ik klaar ben.”

Een andere dienstvrouw gaf aan dat het voor haar toch wat anders is. Zij zat een paar maanden wel thuis, maar is reeds gestart met werken. Zij doet de oppas en maakt ook schoon. Dus ze moet zich te allen tijde veilig houden, ook als zij naar huis gaat. “Ik werk van 6.00 tot 16.00 uur soms 17.00 uur. Scannen of desinfecteren doe ik zelf, voor ik het huis in ga, dus vertrouwen is er wel. Als ik mij niet goed voel, is er wel aangegeven om dan thuis te blijven en weer te werken wanneer ik mij beter voel. Ik ben blij dat ik weer kan verdienen, want thuis zitten en een andere werk zoeken, was heel moeilijk. Elke dienstvrouw heeft haar manier om het werk te verrichten. Ik ben blij dat ik weer kan werken en zo ook kan verdienen”, zegt de dienstvrouw.  “Verder hoop ik dat andere zaken anders opgepakt kunnen worden, want de prijzen maken het uiteindelijk toch nog moeilijk voor ons.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: