BOG niet in staat reizigers uit Nederland te controleren op Covid en quarantaine

Gevaar op import van besmettingen is reëel gevaar

Het in quarantaine zetten en houden, met name van reizigers uit Nederland, blijft problematisch. Volgens het ministerie van Volksgezondheid kan of wil men niet naar een zelf betaald quarantaine hotel of thuisquarantaine met zelf betaalde bewaking. 

Dit heeft tot gevolg dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) niet in staat is om de grote aantallen reizigers te controleren. Het gevaar voor de import en ongecontroleerde besmettingen in Suriname is dus erg reëel aan het worden.

De bevolking wordt derhalve opgeroepen om ook mee te helpen met het scherpe toezicht op familieleden die reizigers zijn uit gebieden waar de Covid-19-transmissie hoog is, met name Nederland en andere Europese landen en de VS.

Deze mensen moeten thuis blijven gedurende 10 dagen na aankomst, mond- en neuskap op houden en afstand houden. Het houden van grote (dans) feesten is vooralsnog verboden. Vooral in aanwezigheid van mensen die pas zijn teruggekeerd uit landen waar de Covid-19 overdracht hoog is (Nederland, VS) kunnen dergelijke feesten ‘mass-spreading events’ worden voor het Coronavirus, zo bericht het ministerie van Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!