Regels quarantaine moeten voor een eenieder gelden

De burger D. heeft zich enorm geërgerd dat hij maanden niet naar Suriname kon afreizen, terwijl hij in Suriname woont. De regel van de 10 dagen quarantaine vindt hij niet consequent worden toegepast. De man vraagt zich af of hoge pieten die naar Suriname afreizen om Srefidensi Dey te vieren niet 10 dagen in quarantaine hoeven te gaan.

“Elke burger die afreist naar Suriname is verplicht een covid-test te doen en verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan. Is het niet recht voor een, recht voor allen?” wil hij weten. Hij vraagt zich af of deze regel ook geldt voor buitenlandse delegaties, zeker gelet op de viering van 25 november. “Waarom hoeven deze gasten niet in quarantaine te gaan? Als ik zou gaan, kost het mij rond 400 euro voor 10 dagen.” D. ontving de volgende brief van BOG:
“Helaas kunnen wij geen quarantaineverkorting toestaan, omdat wij met een protocol werken. Wij kunnen niet zomaar een uitzondering maken. Dit protocol van 10 dagen quarantaine wordt bij eenieder die uit het buitenland komt, toegepast. Heeft u de mogelijkheden bekeken om bijvoorbeeld een betaalbaar hotel/appartement te kiezen voor 10 dagen?”

De man wil weten waarom de regel van 10 dagen quarantaine wordt gehanteerd als een reiziger 48 uur voor vertrek een covid-test heeft gedaan en negatief is. Echter is eerder aangegeven dat dit een extra veiligheidsmaatregel is. Deze regel geldt ook wanneer personen terugkeren naar Nederland. Dan moet met 10 dagen in thuisquarantaine. De regels voor quarantaine in Suriname zijn echter verscherpt nadat bleek dat velen zich niet hielden aan de afspraken en toch de straat op gingen. Hiervan is meneer D. nu een gedupeerde. Hij merkt op dat naast de 10 dagen quarantaine en de kosten daarvan een covid-test ook 139 euro kost.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: