Oud-BEP-voorzitter Caprina Alendy (68) overleden

Voormalig voorzitter van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) Caprino Alendy is vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis na een kortstondig ziekbed.

Caprino Alendy werd op 24 oktober 1952 geboren in Benanoe in Sipaliwini. In 1987 werd hij benoemd tot voorzitter van de BEP. Voorheen was hij bestuurslid van de partij en leraar van de MULO Latour.

In 2005 werd Alendy vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. Eind dat jaar werd hij onderscheiden met de Gaanman Gazon Matodja Award

Op 29 september 2012 werd hij na 25 jaar opgevolgd door de arts Celsius Waterberg. Kort daarna werd hij uitgeroepen tot erevoorzitter. Ook hierna bleef hij actief betrokken bij de partij. Zo wilde hij zich begin februari 2018 toch weer kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de BEP, maar zag daarvan af toen het Assembleelid Ronny Asabina zich kandidaat had gesteld, die steun kreeg van Alendy. Alendy: ‘Ik kan de waarde van Ronny Asabina peilen daarom heb ik me teruggetrokken, toen ik hoorde dat hij zich kandidaat heeft gesteld.’ Asabina werd voorzitter en Waterberg vertrok een jaar later en richtte een eigen partij op, de Sociaal Democratische Unie.

error: Kopiëren mag niet!