Salarissen medewerkers PCS gestort; actie opgeheven

Bondsvoorzitter Gerda Brondenstein van de bond bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) laat weten dat de actie van de medewerkers is opgeheven, omdat de salarissen dinsdagmiddag zijn overgemaakt. Tot dinsdagmiddag waren de salarissen niet overgemaakt. Daarover zei de bondsvoorzitter: “Zolang dat het geval is, werken wij niet”. De eis was dat de gelden van alle leden moesten zijn overgemaakt. “Dan pas werken we weer”, zei Brondenstein die vindt dat juist de mensen die zorg verlenen stiefmoederlijk worden behandeld. “Wie houdt rekening met de werknemers hun kinderen?” Ze noemt ook de medewerkers die dagelijks met de taxi naar het werk moeten komen om dan te horen dat er niet is gestort. “Dan moet ik leuk en aardig zijn tegen het ministerie en de directeur?”, vraagt ze retorisch. “Want zonder geld worden we ook ziek, hoe kunnen wij dan nog langer voor de zieken zorgen?” Ze noemt ook de maandelijkse schulden van de mensen en de rentes die zij als boete moeten betalen. “Wie betaalt dan de rente voor de mensen?”, merkte de bondsvrouw op.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: