“De verkoop langs de straat is niet altijd gemakkelijk”

De verkoop langs de straat is niet altijd gemakkelijk, zoals hoe men het ziet, zegt een groenteverkoper aan de krant. Er is een verschil tussen langs de straat, voor iemands huis of in de omgeving verkopen waar er al een hossel gedaan wordt. De groenteverkoper geeft aan dat zijn tent al drie keren vernield is geworden. Hij begon midden januari met de verkoop en ondervond in het begin geen problemen. Alles begon na de lockdown, benadrukt hij. “Ik zie er ook niets in om een aangifte te doen. Ik weet niet wie het is en niemand heeft ook wat gezien en ik ben ook nog op eigen risico een tent hier komen opzetten. Na goede afspraken met de andere verkopers besloot ik hier te verkopen. Ik ben niet de enige die last hiervan ondervindt. Er zijn ook andere verkopers die keer op keer hun tent weer moeten opknappen.”

De groenteverkoper gaf aan dat zijn broer hem afzet en weer ophaalt. “Dus ik ben de hele dag hier. Ik moest uiteindelijk een tent opzetten, want onder een parasol zitten geeft je niet veel ruimte te bewegen. Ik onderhoud mijn omgeving zoals afgesproken en ruim netjes op, maar ik vind het toch erg dat anderen die het niet leuk vinden, je iedere keer weer in de schulden jagen. Wij zijn gekomen om te verdienen op een eerlijke manier. Uiteindelijk proberen wij allen het beste van te maken en door samenwerking gaat het ons zeker lukken”, zegt de groenteverkoper.    

TM

error: Kopiëren mag niet!