Parmessar stoort zich aan opgelegde beperkingen door banken

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) dringend aandacht van de regering gevraagd voor het financieel verkeer in het land, dat volgens hem enorm spaak loopt. “Nu op dit moment hebben ondernemers er enorm last van. Bij heel wat supermarkten wordt er ook al cash gevraagd, want mensen kunnen daar ook niet pinnen. Dan hebben we heel wat onpraktische situaties bij de banken, want je kan niet eens aan je geld komen. Limieten worden steeds verder verminderd”, benadrukte de NDP’er, wiens fractie eerder hierover al een openbare vergadering heeft aangevraagd. Volgens Parmessar is er een zeer gevaarlijke trend ontstaan, dat ‘parallel-banking’ genoemd kan worden. Bedrijven die dagelijks veel cash ontvangen, ‘verkopen’ dit geld door aan andere sectoren die verlegen zitten om contant geld. Hij vroeg dringend aandacht om hierover te debatteren. Waarnemend DNA-voorzitter Dew Sharman merkte op dat het hier niet om een nieuw en eenvoudig probleem gaat, maar dat de regering zeker oor heeft voor deze kwestie.

Brunswijk: ‘Governor CBvS en minister Financiën buigen zich hierover’

Vicepresident Ronnie Brunswijk stelde oor te hebben voor het probleem bij de banken. Volgens Brunswijk is het een democratisch recht van elke burger dat die normaal en te allen tijde toegang moet hebben tot zijn eigen geld bij de lokale bank. “De governor van de Centrale Bank en de minister van Financiën zijn nu bezig zich daarover te buigen om als regering een goed beeld te krijgen hierover. Dan gaan we dat met de samenleving delen”, aldus Brunswijk.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: