Mark Rutte gaat voor vierde ambtstermijn als minister-president

Premier Mark Rutte wordt voor de vijfde keer lijsttrekker van de VVD. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf.

‘Ik wil heel graag nog een keer vier jaar minister-president zijn. Als dat niet lukt, ga ik de Tweede Kamer in’, aldus de 53-jarige Rutte. Vorige week nam hij de definitieve beslissing. ‘Mijn overtuiging is dat ik de ideeën en de energie heb om door te gaan.’

Het is de vijfde keer dat Rutte zich kandidaat stelt als lijsttrekker. Tegenover De Telegraaf zegt hij onder meer dat hij voorlopig wacht met het voeren van campagne. De coronacrisis is momenteel de belangrijkste prioriteit. ‘Het voelt niet goed om nu campagne te gaan voeren.’

In de jongste Peilingwijzer scoort de VVD tussen de 39 en 45 zetels: twee keer zoveel als naaste achtervolgers PVV, CDA en D66.

error: Kopiëren mag niet!