BP SLM houdt morgen ALV

De personeelsbond bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BP-SLM) zal morgen een Algemene Leden Vergadering houden. Dit omdat de bond tot vandaag zou wachten op reactie van minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme, c.q. de regering. “De reactie is uitgebleven tot nog toe”, zegt Steven Samson desgevraagd aan Dagblad Suriname. De dreigende actie is het gevolg van een mededeling van waarnemend directeur John Sandie dat de directie geen uitvoering kan geven aan de eis van het personeel om de salarissen aan te passen aan de unificatiekoers van SRD 14,29 voor de US dollar. Samson stelt dat niet lang terug de bond met de directie overeengekomen was dat de salarissen tegen de unificatiekoers uitgekeerd zouden worden. De nieuwe leiding die waarneemt heeft aangegeven dat de uitkering niet kan plaatsvinden. De bond gaat in geen geval lager dan de huidige officiële koers. “Het is ons recht”, zegt Samson. “Volgens ons CAO worden de salarissen tegen de dollarkoers betaald. Dat is eenmaal zo in de luchtvaartsector”. Samson benadrukt dat het personeel al behoorlijk heeft ingeleverd.  “Wij houden ons op het standpunt: op ons salaris willen we 14,29 zien”. President Chan Santokhi heeft woensdagavond aangegeven dat de schuld bij de SLM ruim 100 miljoen dollars is. Het staatshoofd noemde het bedrijf bijna stuurloos. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: