Citrussoorten worden veel verkocht

Fruit, waaronder sinaasappels, manderijn en pompelmoes worden veel verkocht, geven enkele vruchtenverkopers aan.  Tijdens een gesprek met de krant werd aangegeven dat er van tijd tot tijd toch veel vruchten verkocht worden, maar van het jaar zijn er wel veel citrussoorten verkocht. Sinaasappels zitten vol vitamine C, mineralen, vezels en dragen bij aan de inname van foliumzuur. Dat is nodig voor het lichaam vooral nu, zegt een verkoper. Enkele burgers geven aan dat die nu wel duur zijn geworden. Een hoop van 3 tot 4 sinaasappels wordt tussen SRD 25 en SRD 30 verkocht, een kleine pompelmoes tussen de SRD 15 en SRD 25 en 4 manderijnen tussen de SRD 20 en SRD 30. Aangezien de vitaminen nodig zijn, worden de vruchten toch nog gekocht.

“Niets is lekkerder dan een zelfgemaakt sap zonder mengsel van andere stoffen of producten.”  Flessen versgeperste sap worden verkocht voor SRD 45 per liter. Een andere verkoper geeft aan dat een sinaasappel na 15 maanden pluk klaar is aan de boom. Aan 1 boom kunnen wel 500 sinaasappels groeien en het blijft bijna 2 weken lang. Vaak genoeg, als er geen vruchten zijn aan de boom, worden de sinaasappels in het groot gekocht. De prijs hiervan is ook gestegen en moeten de fruitverkoper hun prijs ook verhogen. “Mensen geven soms aan dat wij de bomen niet gemaakt hebben, dus waarom vragen wij zo duur. Maar de zorg voor de groei en onderhoud zijn ook belangrijk en dat wordt door de meeste van ons gedaan”, benadrukt de verkoper. “De verkoop van andere fruitsoorten gaat ook redelijk, waaronder bacoven of meloen, maar niet zo zeer als de citrussoorten. Ik hoop dat de verkoop zo blijft gaan. Zo houden de burgers hun gezondheid in de gaten. Met in achtneming van de maatregelen ben ik zeker dat wij het zullen redden”, aldus de verkoper. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: