Cassière van gokbedrijf aangehouden verdacht van diefstal

De 47-jarige I.M. en de 24-jarige S.S. zijn woensdag 21 oktober aangehouden door de politie van het bureau Zanderij verdacht van diefstal, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Een vrouw die met gokken SRD 1.300 had gewonnen, stuurde haar dochter naar de winkelzaak in het politieressort Zanderij om het geld te innen. De cassière zei tegen de jongedame dat de later op de dag terug moest komen, aangezien zij niet zoveel geld in kas had. Dit verhaal hield de dochter haar moeder voor. 

De moeder besloot in de middaguren terug te gaan. Van de medewerker die op dat moment dienst deed, kreeg de vrouw te horen dat het geldbedrag al was opgenomen. De vrouw werd vervolgens verwezen naar het hoofdkantoor van het gokbedrijf voor het afhandelen van de zaak.

Op het hoofdkantoor kreeg de vrouw te horen dat het geldbedrag was verzilverd aan de Mahonylaan. Aangezien de persoon verplicht was met zijn legitimatiebewijs het geldbedrag te verzilveren, kon worden nagegaan wie de persoon was.

De cassière S.S., die begreep dat de zaak werd onderzocht, ging naar het adres van de benadeelde om het geldbedrag af te staan. S.S. werd verwezen naar de politie. Het geldbedrag werd afgestaan aan de politie.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de cassière, na verhoor en een ernstige waarschuwing, heengezonden.

Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat S.S. onopvallend de code van het lot had gekopieerd en doorgestuurd had via een derde persoon naar I.M. die het geldbedrag had opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: