Commissie Gevaarlijke Stoffen bezoekt landelijk diverse bedrijven

De Commissie Inventarisatie en Advies Ontplofbare en/of Gevaarlijke stoffen, onder leiding van voorzitter Melvin Linscheer, heeft van 12 tot en met 16 oktober een aantal locaties en bedrijven in zowel Paramaribo als het achterland bezocht, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname pas op maandag 26 oktober. 

De commissie wil een integraal overzicht krijgen van de mogelijkheden die het best van toepassing zijn om de veiligheid te optimaliseren inzake opslag en transport.

Met zowel multinationals als lokale ondernemingen in de mijnbouwsector worden, aldus de Communicatie Dienst Suriname, momenteel ‘harde afspraken’ gemaakt om te komen tot een consistent systeem van opslag en transport. In de marge is ook de wijze van beveiliging van opslagdepots meegenomen.

Volgens  ondervoorzitter Dennis Kamperveen, kolonel buitendienst, en woordvoerder van de commissie, is de persoonlijke oriëntatie met betrekking tot de geografische ligging van bestaande en toekomstige opslagplaatsen, cruciaal voor het uitbrengen van een gedegen advies.

Binnenkort zullen er ook andere locaties worden aangedaan, wat weer zal bijdragen aan het verwerven van een breder inzicht. 

Het doel om de opslagplaatsen van deze zeer gevaarlijke stoffen zo ver mogelijk van woonwijken en leefgemeenschappen op te zetten geniet volgens Kamperveen nog steeds topprioriteit.

De commissie werd in het leven geroepen nadat bewoners van Flora in Paramaribo in augustus alarm sloegen over de opslag van zo’n 2.500 kilo ammoniumnitraat van de Amerikaanse mijnbouwmultinational Newmont. Inmiddels is de stof overgebracht naar de Newmont Merian-goudmijn in het Nassaugebied.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: