Covid-awareness onder jongeren

Niet eenieder lijkt zich te bekommeren om het Covid-19 gebeuren in Suriname. Zo is chillen vlak voor supermarkten een veelvoorkomend fenomeen waar het Coronavirus geen roet in het eten lijkt te gooien. Bij een supermarkt aan de Indira Gandhiweg is dit duidelijk merkbaar. De social distance en het dragen van een mondkap werden daarbij niet in acht genomen. Er wordt vaker gewezen op de ernst van Covid-19 en de verantwoordelijkheid van elke burger om elkaar te beschermen, doch blijft het voor velen een uitdaging om het nieuwe normaal te omarmen.

Er zijn sinds 13 maart 2020 tot en met 23 oktober 2020, 5.154 personen positief getest op Covid-19, 109 personen zijn overleden. Alhoewel er momenteel 4 actieve Covid-gevallen geregistreerd zijn, betekent dit niet dat social distance en mondkapjes niet meer nodig zijn. In Nederland ging het de goede kant op toen plots een tweede Coronagolf zich had aangemeld. Voorkomen is beter dan genezen!

error: Kopiëren mag niet!