Doekhie stoort zich aan handelingen Jairam op South Drain

“Ik denk dat de verkiezingsuitslag haar enorm heeft toegetakeld”

Rachied Doekhie, voormalig assembleelid van de NDP uit het district Nickerie, is woedend over de manier hoe medewerkers van het ministerie van Openbare Werken door de president-commissaris van Canawaima, Hanisha Jairam, gehinderd worden om werkzaamheden te verrichten op de locatie van de aankomende brug over de Corantijn te South Drain. “De vlaggen die twee weken terug door de ministers van beide landen werden geplaatst, waren op twee kleine bamboestokken bevestigd. Dat was een beetje slordig en niet representatief, want naast de JAP-luchthaven is South Drain ook het gezicht van Suriname. Terecht heeft het ministerie van OW twee prachtige masten laten plaatsen, zodat die vlaggen mooi en netjes kunnen wapperen. Het schetst wel mijn verbazing dat een verdwaald wezen als Hanisha Jairam de arbeiders van het ministerie van de locatie heeft weggejaagd. A yagi den sma”, stelt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. Deze handeling van zijn partijgenoot verbaast de ex-parlementariër, vooral omdat de brug over de Corantijn naar zijn zeggen een nationale zaak is waar elke Surinamer blij mee zou moeten zijn. “Je moet wel seniel of dement zijn om dit te doen. Ik denk dat de verkiezingsuitslag haar enorm heeft toegetakeld”, aldus de NDP’er.

Jairam zoekt aandacht

Doekhie vindt dat Jairam tot de orde moet worden geroepen door de leidinggevenden onder wie Canawaima vallen. Naar zijn zeggen heeft de president-commissaris, die recent ontheven is van haar functie als districtsadministrateur van Nickerie, ook bevelen van de districtscommissaris aan haar laarzen gelapt. De ex-assembleelid zegt dat hij blij is dat Jairam niet gekozen is bij de afgelopen verkiezingen, omdat het naar zijn zeggen een ‘tsunami van diefstallen’ zou zijn in Nickerie. “Het is de grootste schande wanneer iemand als lijsttrekker van de grootste partij niet binnenkomt. Jairam is helemaal leeggelopen. Ze is recent ook weggejaagd als DA, omdat ze daar nog steeds niet kan verantwoorden. Ik denk dat ze gewoon wilt meetellen. Daarom doet ze alleen maar gekke dingen om aandacht te trekken. Het feit dat weinig mensen op haar hebben gestemd, geeft al aan dat ze niet gelust is”, aldus de NDP’er.

‘Ik zou haar uit het raam naar buiten gooien’

Doekhie zegt dat hij al jaren bezig was naar zijn zeggen ‘de misstanden’ waarin Jairam verwikkeld was via de media en het parlement aan te kaarten, maar dat er bepaalde personen toen binnen de NDP waren, die haar een hand boven het hoofd hielden. Uiteindelijk bleek de doek voor de inmiddels ex-districtsadministrateur te zijn gevallen, nadat de VHP van president Chandrikapersad Santokhi de regeermacht overnam en Senrita Gobardhan als dc van het rijstdistrict werd aangesteld.  “Al die zaken die zich voltrokken hebben in Nickerie liggen op straat. Ze moest daarom eigenlijk niet ontheven worden, maar al lang terug worden weggejaagd. Zelfs bij het aantreden van een nieuwe dc kon ze geen tekst en uitleg geven over de districtsfinanciën. In feite is die dc een beetje te mild. Ik zou haar uit het raam naar buiten gooien”, aldus Doekhie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: