Verkoop oude veerboot Maratakka II aangehouden door president Santokhi

Het Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bron vernomen, dat de verkoop door de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) van de oude veerboot Maratakka II is aangehouden op verzoek van president Chandrikapersad Santokhi. De Raad van Commissarissen zou geen toestemming voor de verkoop hebben gegeven. Waarom geen toestemming zou zijn verleend is nog niet duidelijk.

Geïnteresseerden konden tot uiterlijk vrijdag 23 oktober een bod uitbrengen. 

Dat de Maratakka II zou worden verkocht is, aldus president-commissaris Lesley Daniëls van de SMS eerder in gesprek met Dagblad Suriname, vanwege de staat waarin de boot zich bevindt. 

‘De bodem is verrot, de boot is niet meer zeewaardig, hij is ook al meer dan 50 jaar oud. Het is alleen maar oud ijzer. In plaats van dat hij zinkt is het beter om hem te verkopen, om kosten te besparen. Overigens, indien de Maratakka II zou worden hersteld, dan zou de Maritieme Autoriteit Suriname hem waarschijnlijk niet eens kunnen goedkeuren.’

error: Kopiëren mag niet!