Ondernemer (46) opgepakt voor verduistering en onttrekken zwaar materiaal aan justitieel beslag

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 20 oktober, dat de 46-jarige ondernemer R.M. op maandag 5 oktober door de recherche van Regio Oost is aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld voor verduistering en onttrekking aan justitieel beslag van een zwaar materieel.

De man had het zwaar materieel aan iemand verkocht. Hij had de koper daarbij niet gezegd, dat het zwaar materieel technische mankementen had. De koper bracht het zwaar materieel terug voor M. en eiste zijn geld. 

De koper maakte vervolgens een civiele rechtszaak aanhangig tegen M., toen die weigerde de verkoopovereenkomst terug te draaien, door het zwaar materieel terug te nemen en het verkoopbedrag terug te geven aan de koper.

Hangende het onderzoek legde de civiele rechter beslag op het zwaar materieel. Voordat de civiele zaak echter was afgerond ging R.M. over de verkoop van het zwaar materieel aan iemand anders. De rechter gelastte hierop de aanhouding van de ondernemer.

error: Kopiëren mag niet!