‘Stop met protestacties en stakingen, werk aan vorming en opvoeding van Surinamers’

Van noord naar zuid, van oost naar west, tussen hemel, de aarde en daaronder, is Paramaribo, de hoofdstad van de Republiek Suriname bevlekt en besmet. “Het is een nationale schande dat pietluttige vraagstukken, schijnbaar kleine gebreken die worden gekweekt en opgestapeld, uitgroeien tot kankergezwellen. Het is een ellende die het land ontsiert en verteert”, aldus een landgenoot, die zich tekort gedaan voelt.

Het nalatenschap van ontaarde politici

“De machtige lui, de gedoodverfde bestuurders, die zich op kosten van de gewone man hebben verrijkt, rijden nu in luxe voertuigen en een vette portemonnee, schaamteloos rond tussen de puinhopen, het nalatenschap van de NDP.”

Hoe uit de zwamp te geraken?

“Inmiddels heeft een regering met een ander signatuur het stuur in handen. Suriname is opgelucht, maar niet uit het slop. Het vertrouwen in leiders, politici en de economische elite moet hersteld worden voor het land op gang kan worden gebracht. Er wordt door de Santokhi-Brunswijk-regering voornamelijk gedacht aan geldinjecties om de economie aan te zwengelen. Het volk dat de oranje regering in het zadel heeft geholpen, is door verkeerde denkbeelden, opvattingen, handelen en optreden een blok aan het been van het land.”

Lanti is geen gudu p’pa

“De samenleving zet zich onvoldoende in om orde op zaken te stellen. Het volk eist verzorging van wieg tot graf. Er wordt hoofdzakelijk een baan bij de overheid, een perceel, voorzieningen, salarisverhoging, voedselpakketten, Covid-pakketten, schoolpakketten en andere tegemoetkomingen verwacht en geëist. Wanneer men zijn/haar zin niet krijgt, wordt op de eerste plaats gedacht aan protestdemonstraties, stakingen en andere acties. Dit, terwijl aangevoeld kan worden dat zij zelf in veel opzichten tekortschiet in het naleven van goedburgerschap en dat lanti geen gudu p’pa is.”

Vorming en scholing

“Waarom en met welk doel worden protestdemonstratie gevoerd en gestaakt? Waarom wordt niet gedacht aan zelfcorrectie? Waarom gaat men niet aan de slag in de eigen woonomgeving om de samenleving bij te brengen dat zij ook het hare moet doen om het land te verheffen, hun omgeving rein en leefbaarder te maken? Waarom worden de mensen niet gemotiveerd om wettelijke bepalingen en regels na te leven en activiteiten te ontplooien die de moeite waard zijn?” Tot zover de volkswijsheid van een bezorgde burger.

HD

error: Kopiëren mag niet!