Verdachte van moord op Dominicaanse vrouw (31) opgepakt in Frans-Guyana

Het Korps Politie Suriname meldt vandaag, vrijdag 16 oktober, dat zij officieel een bevestiging heeft gekregen van de Franse justitiële autoriteiten, dat Norvill Bartelemy in Frans-Guyana is aangehouden en opgesloten in verband met een levensberoving.

Norvill Bartelemy, alias Clinton Fonkel, Rasta Kodjo of Claudio. wordt in Suriname verdacht van de moord op de 31-jarige Dominicaanse Catherline Elizabeth de los Santos Mateo. 

In de maand augustus van dit jaar werd haar lichaam in verregaande staat van ontbinding aangetroffen in een huurhuis in de Irsillastraat. Kort na de ontdekking van het lijk kwam Bartelemy bij de politie in beeld als de vermoedelijke dader. Het Openbaar Ministerie had een officiële opsporing van hem gelast.

Nu blijkt dat de verdachte in Frans Guyana is en dat hij de Franse nationaliteit bezit. De justitiële autoriteiten in Suriname zullen in samenwerking met hun counterpart in Frans-Guyana nagaan wat de internationale- en of bilaterale mogelijkheden zijn om hem in Frans-Guyana strafrechtelijk te vervolgen voor de moord op de Dominicaanse vrouw in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!