CLO ‘royeert’ Miskin

De CLO heeft vandaag een vergadering gehouden om te praten over loonsverhogingen voor de arbeiders. De CLO belegde deze vergadering om ook te praten over interne zaken. Een medewerker van het ‘s Lands Hospitaal gaf in een verklaring aan dat de medewerkers niet meer uitkomen met hun salaris. Het bestuur stelde dat de mensen niet zijn gemobiliseerd om hun stem te laten horen. “Men praat over januari, maar we hebben de verhoging nu nodig.” Er werd gewezen op het feit dat de leerkrachten in 2017 een verhoging van 111 procent kregen en de landsdienaren slechts 25 procent. Ronald Hooghart zei dat er steeds in de pers wordt gesproken over een verhoging van 50 procent, wat niet waar is. Met de vorige regering is gesproken over toepassing van het gelijkheidsbeginsel naar aanleiding van de verhoging bij de leerkrachten van 111 procent. “Miskin en ik hebben met de minister van Financiën, Hoefdraad ,gesproken en we zijn begonnen met een verhoging van 25 procent met een incorporatie . Bij de onderhandelingen met de vorige regering was het uitgangspunt om nog eens een verhoging van 25 procent bij te krijgen, maar de regering had een achterstand in betaling per 1 januari 2017 waardoor mensen een TWK kregen en die TWK is geëindigd op 30 juli 2020. De eis is nu een verhoging van 75 procent op basis van de verhoogde lasten. De CLO heeft daarmee geen bezwaar, maar laten we eerst afhandelen wat we zijn overeengekomen met de regering”, stelt Hooghart. De TWK’s zijn al vanaf juni niet uitbetaald en wanneer dat betaald wordt, weet Hooghart niet.

Hooghart stelde ook dat de 8 leden waaronder Micheal Miskin zijn geroyeerd. De ledenraad van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) heeft bestuursleden Michael Miskin en de 7 anderen geroyeerd. Volgens Hooghart is Miskin geen secretaris-generaal meer van de CLO.

Miskin niet onder de indruk

Micheal Miskin is niet onder de indruk van het royement. “De besluiten en de handelingen van Hooghart zijn als nietig te beschouwen.” Miskin wijst ook op de rechtszaak die loopt tegen Hooghart. Dat hij geen secretaris -generaal zou zijn, spreekt hij tegen door te verwijzen naar 4 akkoorden die zijn getekend met de vorige regering waarop zijn naam prijkt als secretaris-generaal. Maandagmorgen om 10.00 uur heeft Miskin in het KOB gebouw een vergadering met de lidbonden. “Er zijn geroyeerde personen, maar de lidbonden staan overeind.” Bovendien merkt Miskin op dat “de personen die ze zogenaamd hebben geroyeerd, zijn nog steeds voorzitters van de lidbonden”. “De lidbonden worden dan te woord gestaan”, aldus Miskin.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: