Veelzijdige kunstenaar Waldy Simson ontvangen op Directoraat Cultuur

De veelzijdige kunstenaar Waldy Simson heeft het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bezocht. Dagblad Suriname verneemt van de kunstenaar dat hij is ontvangen door directeur Roseline Daan. Na een kennismaking is gesproken over diverse onderwerpen zoals de Staatscollectie van kunstwerken die vervaardigd zijn door Surinaamse kunstenaars, kennisoverdracht in Suriname door Simson, deelname van Simson aan in Suriname te organiseren kunstzinnige activiteiten en Simsons ontmoeting met Nelson Mandela in Zuid-Afrika. De directeur mocht van Simson een ingelijste foto, waarop de kunstenaar poseert met Nelson Mandela en zijn vrouw Graca Machel, namens Directoraat Cultuur in ontvangst nemen samen met een exemplaar van de onlangs verschenen Kalender Waldy Simson 1.

Kalender Waldy Simson 1 is uitgegeven in Suriname en is minimaal vijf jaren te gebruiken. Het staat in het teken van door Simson geproduceerde kunst en is een middel om sociale projecten te helpen ondersteunen. Na het eerste jaar van verschijning van de kalender zal een concreet project van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname worden ondersteund.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: