‘Alleen noodzakelijke reizen tussen Nederland en België’

Nederlanders en Belgen zouden het reizen tussen beide landen moeten beperken tot wat strikt noodzakelijk is. Daartoe roepen de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en de Belgische minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden gezamenlijk op.

‘Het virus houdt geen rekening met landsgrenzen, dus moeten wij het wel doen. Niet-essentiële verplaatsingen worden afgeraden. 

Zowel in Nederland als in België neemt het aantal besmettingen met het coronavirus snel toe en zijn de maatregelen aangescherpt. 

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een oranje reisadvies voor België afgegeven. Dat betekent dat wordt afgeraden te reizen tenzij noodzakelijk. Indien men in België geweest is, moet men bij terugkomst in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. België heeft Nederland code rood toegekend, wat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen naar Nederland sterk worden ontraden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: