Nederland:Bijna 8000 nieuwe besmettingen op dagbasis

Het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is vrijdag verder toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt over het afgelopen etmaal 7997 nieuwe gevallen, 172 meer dan een dag eerder en opnieuw een recordniveau sinds de uitbraak van de epidemie begin dit jaar.

Amsterdam en Rotterdam blijven de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 676 en 330. Afgezet tegen het aantal inwoners is de Overijsselse gemeente Tubbergen koploper, met 14,6 nieuwe besmettingen per tienduizend inwoners, gevolgd door het eveneens Overijsselse Dinkelland (12,8) en de Noord-Hollandse gemeente Oostzaan (12,4) en Edam-Volendam (12,2).

In totaal heeft RIVM 211.943 mensen in Nederland geteld die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden 13.704 in het ziekenhuis en zijn er 6709 mensen aan corona overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: