Verkoop Centrale Markt met mate

Verkoop op de Centrale Markt gaat met mate. “Het is vaker voorgekomen dat het deze maand tot midden november de aanloop niet vlot is, maar beetjes bij beetjes wordt het wel druk”, zegt een standhouder tijdens een gesprek aan de krant. “We proberen de mensen te begrijpen, de situatie in het land loopt heel anders. Ook zijn de meeste dingen duur geworden. En niet eenieder is gewend aan de situatie, dus we moeten uiteindelijk blij zijn voor wat we nu krijgen. Ook al gaan wij de prijzen van groente aanpassen, toch zal het moeilijk gaan”, zegt een andere standhouder. “Het gaat niet alleen om hoe goedkoop iets is, maar hoe veel er verdiend wordt. Door de verhoging van de nodige zaken zitten de meeste mensen ook met een lege portemonnee.” Om op de markt te komen en de dingen op afbetaling te nemen, is niet altijd een optie. “Nu de meeste ouders ook inkopen hebben gedaan en hun geld hebben uitgegeven aan schoolbenodigdheden gaat het voor hen toch even tijd nemen om grote inkopen te doen op de markt. Voor de rest proberen wij als standhouders samen te werken en het vol te houden. Aan het eind van de dag behoren wij allemaal tot burgers van het land die proberen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: