Medewerker Fernandes Autohandel veroordeeld

De 28-jarige S.B. is gisteren door kantonrechter Duncan Nanhoe veroordeeld tot een gevangenis van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, en een proeftijd van 3 jaar. Met deze straf ging de magistraat voorbij aan de eis van het OM om een gevangenisstraf van 2 jaar op te leggen aan S.B. met bevel van gevangenneming. De kantonrechter legde de gevraagde terugbetaling van US$ 41.640 die door het OM was geëist niet op, aangezien de schade niet duidelijk is komen vast te staan.  Bij elke fase van het onderzoek kwam Fernandes Autohandel met een ander schadebedrag, beginnend bij US$ 25.000 en eindigend bij US$ 182.000.

Ondanks het feit dat Fernandes zo’n grote schade claimt, is er nimmer een accountantsrapport opgemaakt door dit bedrijf, zodat de benadeling nimmer objectief is komen vast te staan. Advocaat Chandra Algoe, die samen met Irvin Kanhai de verdachte bijstand verleende, heeft hier steeds op gewezen en op de ‘rommelige bedrijfsvoering’. Ook de directeur van Fernandes Autohandel gaf in zijn verklaring toe dat de controle in het bedrijf niet goed werd gedaan. De directeur ontvangt alle verkoopcijfers vlak voor de 16de van de maand en stelde dat hij te weinig tijd krijgt om heel goed door de cijfers te gaan. Op de vraag van de politie waarom bij screening de onregelmatigheden niet tijdig zijn ontdekt, zei de directeur: “ik heb vaker de signalen doorgegeven, maar kreeg nooit de gedetailleerde antwoorden en de juiste verificatie op de vragen die ik stelde, totdat ik bij het laatste voorval echt op mijn strepen ben gaan staan”. “Moet ik het gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef of doortastendheid noemen van deze mensen of een tekort aan de juiste competenties?” Algoe haalde aan dat het niet duidelijk is waarom de directeur verwijst naar verantwoordelijkheidsbesef of doortastendheid van zijn medewerkers, ‘want zijn eigen verantwoordelijkheidsbesef of doortastendheid als directeur verdienen ook geen schoonheidsprijs’.

Irvin Kanhai had formele verweren aangevoerd, die de kantonrechter alle verwierp. Fernandes Autohandel had zich ook als benadeelde partij gevoegd in deze zaak en vroeg om een schadevergoeding van US$ 182.000, maar aangezien de schade nimmer is komen vast te staan, verklaarde de rechter Fernandes niet ontvankelijk in haar verzoek tot vergoeding van de door haar geleden schade. Met dit vonnis blijft S. B. op vrije voeten. Hij was op verzoek van de raadslieden reeds op 20 april 2020 in vrijheid gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: