Vals Facebook-account van minister Achaibersing

De Communicatie Dienst Suriname laat donderdag 15 oktober weten, dat er weer een fake Facebook-account is van een minister. Deze keer betreft het de minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing. Iemand met de naam ‘Riadh Dallaji’ geeft zich uit voor de bewindsman en laat Achaibersing zeggen, dat hij leningen tegen een speciale rente in Euro’s verstrekt indien men binnen een bepaalde tijd reageert. Het gaat om leningen variërend van Euro 5.000 tot en met Euro 900.000 tegen een rente van 2% per jaar.

In het valse Facebook account wordt ook de naam van de Islamic Development Bank genoemd die de gelden beschikbaar zou hebben gesteld. 

Minister Achaibersing betreurt het dat zijn naam misbruikt wordt en benadrukt ten overvloede dat het account niet van hem is en dat hij nimmer leningen zoals aangegeven in het bericht verstrekt aan burgers.

In de maand augustus van dit jaar was de bewindsman ook al het slachtoffer van een vals Facebook-account. Toen werd ook melding gemaakt, dat hij leningen tegen een aantrekkelijke rente verstrekte.

Volgens het fake bericht biedt de minister leningen aan individuen of aan startende ondernemers die een bedrijf willen beginnen, tegen een rente van 2%, met een looptijd van 1 tot 10 jaren. Dit is volstrekt onjuist! De bewindsman betreurt het, dat kwaadwilligen de bevolking op een dwaalspoor proberen te brengen met deze onjuiste berichten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: