Surinaamse en Guyanese ministers voeren bilaterale besprekingen in Guyana

Een topdelegatie van Suriname heeft gisteren in buurland Guyana overleg gehad met Guyanese ministers. De Surinaamse delegatie bestaat uit de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Samenwerking, Riad Nurmohamed van Openbare Werken, Amar Ramadhin van Volksgezondheid, samen met andere overheidsfunctionarissen. In Georgetown hebben de ministers ontmoetingen gehad met hun collega’s. Het gaat om de Guyanese ministers Hugh Todd van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Frank Anthony van Volksgezondheid en Juan Edghill van Openbare Werken. De drie vakministers hebben elk hun eigen agenda uitgewerkt met hun Guyanese collega’s. Zo kwamen bilaterale samenwerking op verschillende gebieden ter sprake. De Covid-19 pandemie en de brug over de Corantijnrivier waren ook onderdeel van de gesprekken. Het bezoek is een rechtstreeks gevolg van de afspraken die in augustus zijn gemaakt tussen president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali van Guyana. Aan hun ministers van Buitenlandse Zaken was toen de opdracht gegeven de relatie tussen de beide landen te evalueren. De bewindslieden hebben tussentijds via Zoom evaluation meetings gehad en een overzicht gemaakt van hoe die relatie eruitziet. Minister Ramdin heeft in Georgetown van de gelegenheid gebruik gemaakt om met een aantal ook in Suriname geaccrediteerde ambassadeurs te praten, onder andere die van het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Europese Unie. Bezoeken aan Caricom secretaris-generaal Irwin LaRocque en directeur-generaal Percival Marie van Cariforum, waarvan Suriname thans voorzitter is, behoren ook tot het programma van de Surinaamse delegatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: