Maatregelen moeten met respect opgevolgd worden

Het virus ontstaan in de deelstad Wuhan van China heeft tal van wereldburgers verziekt en zelfs de dood als gevolg gehad. Dit heeft ook nog met zich meegebracht dat velen hun inkomsten kwijt zijn. Dit, niet alleen periodiek, maar ook vast, zoals door inkrimping en faillissementen, zegt de ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Dinesh Parag. “De meesten hebben van de overheid wat als subsidie ontvangen en anderen zijn aan hun lot over gelaten.”

Suriname

In Suriname zijn er tal van maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus te verminderen en/of te elimineren. In een best geciviliseerd land dienen deze maatregelen met respect opgevolgd te worden door eenieder van de samenleving, benadrukt de ondervoorzitter. “Wat wij zien, is dat velen deze maatregelen negeren. Als blijkt dat een burger de maatregelen negeert, dan dient men na te gaan wat de oorzaak is van de overtreding. Dit kan liggen aan het feit dat men de maatregelen niet begrepen heeft. Maar, wat zou u als lezer denken van de mensen die de maatregelen zelf maken en zich als voorbeeldfiguren moeten opstellen? Hoe zou dit opgelost moeten worden”, vraagt Parag. “Zou ik als burger die een maatregel overtreden heeft, ook “sorry” moeten zeggen of een boete moeten betalen? Of moet ik wel gestraft worden? Ik zal dan ook tegen de politie “sorry” zeggen en door moeten rijden?”, vraagt hij.

“Laten wij als volk van Suriname en als beleidsmakers heel bewust zijn dat dit virus geen ratio heeft om te besmetten. Ik ben persoonlijk een voorstander van “je immuunsysteem boosten”, maar wanneer er door de overheid (dienende als coördinerende en sturende actor) maatregelen worden aangekondigd, dan dienen zij een goed voorbeeld te geven van hoe het hoort en dienen wij als samenleving dit te respecteren. Evengoed kon eenieder, die naar het politieopleidingscentrum werd gebracht, ‘sorry’ zeggen en doorlopen”, aldus Parag

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: