Deel medewerkers Greenheart en het bedrijf nog lijnrecht tegenover elkaar

Ricardo Karwofodi, bestuurslid van de personeelsbond van Greenheart, zegt dat de groep medewerkers die opkomt voor hun rechten verhit is, omdat zelfs na een rechterlijke uitspraak het bedrijf nog steeds niet inkomt met de betalingen aan 20 personeelsleden van het houtexporterend bedrijf. Ondertussen zijn 2 van de 22 personen afgekocht middels een afkoopregeling. Zij hebben een geldbedrag meegekregen en het bedrijf verlaten. “De overige willen geen afkoopregeling, want er is geen andere bedrijvigheid in het gebied. Vanaf mei tot oktober moet er 6 maanden salaris worden betaald aan de medewerkers”, zegt Karwofodi. “Het bedrijf zegt te twijfelen of het vonnis uitvoerbaar is en dat heeft ons geprikkeld. Vanuit de bond hebben we beide cases gewonnen, zowel bij de Ontslagcommissie als bij de rechter. Daarom willen we nu eenieder erbij betrekken, zodat de gemeenschap weet dat we slecht worden bejegend”, verklaart Karwofodi.

“Waarom is het zo moeilijk om een vonnis van de rechter uit te voeren? We willen ons geld. Het zorgt voor stress bij ons, want we moeten onze kinderen onderhouden.” Momenteel wordt er gewerkt aan een dwangbevel, meent Karwofodi. “Ze moeten ons betalen”, benadrukt het bestuurslid. Het bedrag in USD wil Karwofodi wil niet prijsgeven. “Van de bond hebben we een pakket gekregen, maar de kinderen moeten ook naar school. Er zijn kinderen waarvan de kosten voor internaat betaald moet worden, want die zitten op de middelbare school. Vanwege deze situatie kunnen de overige kinderen ook niet naar school, want er moet schoolgeld en alle andere bijkomende kosten betaald worden. De kinderen hebben het jaar al bijna verloren”, merkt Karwofodi verder op.

Reorganisatie en Covid

Het bedrijf zegt de juridische mogelijkheden nog te benutten en gaat daarom vooralsnog niet over tot betaling. Gewezen wordt op een reorganisatie vanaf  2018. Amrita Bhagwat, humanresourcesmanager bij Greenheart, haalt aan dat door de Covid-19 situatie de exporten verminderden. Door de lockdowns lag de bedrijfsvoering stil. Het bedrijf is nog bezig met de reorganisatie, laat de manager weten. Ook wil Greenheart niet loslaten hoeveel zij moet betalen aan de 20 medewerkers. Juridisch staan de 20 medewerkers en het bedrijf nog lijnrecht tegenover elkaar.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: