Tyrone Spong geïnteresseerd in contract bij UFC: “Ze zijn niet op mijn niveau”

Tyrone Spong sluit een terugkeer naar MMA niet uit. De doorgewinterde kickbokser en de Latino WBC en WBO zwaargewicht bokskampioen is geïnteresseerd in het hervatten van zijn MMA-carrière, en hij zou het niet erg vinden om het te doen in de belangrijkste organisatie – de UFC. Spong (2-0 MMA) is momenteel gefocust op boksen, maar hij zal de deur niet sluiten voor een run met de UFC als het aanbod logisch is. “Het enige wat ze hoeven te doen, is me een goed contract geven”, zei Spong tegen MMA Junkie. “Luister, ze zijn niet mijn niveau, ze zijn niet op mijn niveau, en dat is duidelijk en eenvoudig. Ik bedoel, ik zou hier naar mijn sportschool kunnen gaan, en ik zou je kunnen laten zien dat ik meer dan 13 banden heb. Ik vecht niet meer voor riemen. Het is een prestigieus iets om een ​​riem te hebben van de beste organisatie, zoals de WBC, de WBO, de IBF, WBA. Maar uiteindelijk kun je geen riem opeten. Ik hou het gewoon echt. Ik vecht voor nalatenschap, en ik vecht om voor mijn gezin te zorgen. Daarom vecht ik.”


Hoewel Spong bekend staat om zijn uitgebreide kickboksachtergrond, heeft hij gevochten op wereldniveau in K-1, Glory en vele andere promoties, maar de  Surinaamse vechter heeft ervaring met MMA. Spong nam twee keer deel aan MMA, won in 2012 en 2013 een knock-out en won een beslissing onder de WSOF-vlag. Hij traint ook al jaren onder de voogdij van Henry Hooft, een van de beste MMA-coaches in het spel. Spong gelooft dat hij gemakkelijk met de hoogste oppositie in de UFC zou kunnen blijven hangen, vooral nadat hij zag dat sommige van zijn mede-kickboksers het goed deden. “Er zijn veel geweldige jongens in de UFC, maar ik heb het gevoel dat er ook veel jongens zijn die overhyped worden”, zei Spong. “Maar allemaal goed voor ze, dat is wat je nodig hebt. Je moet betaald worden, je hebt de promotie nodig, je moet gezien worden door alle fans in Amerika en wereldwijd. “Dus dat is allemaal goed voor ze, maar ik weet gewoon dat mijn mindset, mijn vaardigheidsniveau en alles boven de meerderheid van de mensen in de UFC liggen. Ik zeg dat niet met enige arrogantie, maar met oprecht zelfvertrouwen. Je ziet het bij die twee voorbeelden met Jairzinho Rozenstruik en Israel Adesanya. Ik heb 138 gevechten, daarna heb ik 14 professionele boksgevechten en dan heb ik mijn twee MMA-gevechten. Er is niet veel dat ik niet heb gezien.”

Spong is van plan om zich voorlopig op boksen te concentreren en zijn ongeslagen record verder te laten groeien om hopelijk in de toekomst een grote titel te behalen. Maar als het aanbod klopt, zou de 35-jarige concurrent het niet erg vinden om zijn plannen te wijzigen. “Ik ken (UFC-president Dana White) heel goed, en Dana vindt me leuk”, zei Spong. “We hebben in het verleden wat gesprekken gehad. Ik zou er één keer in springen om een ​​hoofdevenement in Ierland te redden, en we hadden bijna een deal gemaakt, maar we konden niet echt naar buiten komen met het contract en het geld, dus dat is maar één ding. “Ik hou er niet van om vast te zitten in een contract, maar ach, als het geld goed is, vind je het niet erg, dan is het het waard. Maar ik zou ook graag andere disciplines willen bestrijden, maar je weet maar nooit. Op dit moment is er niemand dichter bij het UFC-hoofd dan Ali Abdelaziz (de manager van Spong), dus je weet nooit wat er kan gebeuren.”

error: Kopiëren mag niet!