Protestactie bewoners Esther Stichting leidt tot spoedoverleg SoZaVo en bond bij Esther Stichting

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) en de Algemene Bond van Esther Stichting onder leiding van Johannes Aviankoi hebben dinsdag spoedoverleg gevoerd op het ministerie, nadat bewoners van de Esther Stichting in actie waren gekomen. De poorten werden gesloten, waardoor de personeelsleden niet op en van het terrein konden, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Met de tactische interventie van de bond konden de gemoederen bedaard worden. Aviankoi geeft aan, dat hij op de hoogte gebracht werd van de protestactie. Hij heeft gelijk contact opgenomen met het ministerie van SoZaVo. Volgens hem heeft de Esther Stichting tal van problemen, die een structurele aanpak behoeven. Aviankoi zegt, dat het heel belangrijk is om de rust terug te brengen.

SoZaVo-directrice Melitia Sentelia (zie foto) zegt, dat zaken zijn uitgesproken. Zij stelt, dat het ministerie de zorg van de bewoners moet garanderen. De bond is met een voorstel gekomen en het ministerie zal samen met de bond het voorstel uitwerken. Het voorstel luidt, om een onafhankelijke commissie in het leven te roepen om zaken bij de stichting te onderzoeken, zodat de problemen opgelost kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!