PAHO doneert 20 zuurstofconcentrators aan ministerie van Volksgezondheid

De Pan-American Health Organisation (PAHO) heeft afgelopen maandag twintig zuurstofconcentrators gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid in het gebouw van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Een zuurstofconcentrator is een apparaat dat zuurstof uit de lucht zuigt en zuivert tot 100% pure zuurstof. Deze zuurstof kan dan als therapie worden toegediend bij zuurstof behoeftige patiënten. 

Leah-Mari Richards, adviseur Gezondheidssystemen en -diensten bij de PAHO, sprak haar dank uit aan de BGVS waarmee de organisatie vaker samenwerkt als het gaat om medische apparatuur en medicijnen. Ze benadrukte dat zij met deze donatie ondersteuning willen tonen aan het ministerie van Volksgezondheid in de strijd tegen Covid-19, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

‘De PAHO is al vele jaren een goede vriend van Suriname’, aldus dr. Karen Lewis-Bell, de PAHO/WHO-vertegenwoordigster in Suriname. De samenwerking tussen PAHO en Suriname begon in 1952 met de strijd tegen malaria. ‘Voor ons als PAHO is het nu onze hoogste prioriteit om levens te redden, de werkers in de gezondheidszorg te beschermen en de verdere spreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan’, sprak dr. Karen Lewis-Bell.

Tenslotte gaf de PAHO-functionaris aan, dat dit niet het einde van hun ondersteuning is. Er liggen meer apparaten in het verschiet die ondersteunend kunnen zijn in de strijd tegen Covid-19.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid sprak zijn dank uit aan het adres van de PAHO, die regelmatig ondersteuning biedt aan Suriname en het ministerie. Verder zei de bewindsman, dat de laatste tijd het gebrek aan zuurstof vaak een probleem is geweest in verschillende ziekenhuizen. Het aantal zuurstofbehoeftige patiënten is groot en met deze apparaten kan in ieder geval er enige verlichting komen. 

‘Het onderhouden van zo’n apparaat is van eminent belang en daar zullen we zeker aandacht aan besteden’, sprak de minister. Hij benadrukte, dat de zuurstofconcentrators verdeeld zullen worden onder de ziekenhuizen op basis van urgentie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: