Lockdown in Apoera opgeheven

De lockdown in Apoera is dinsdagochtend opgeheven. Dat bevestigt districtscommissaris Josta Lewis van Kabalebo. Het dorp in West-Suriname werd twee weken terug geconfronteerd met 10 Corona-besmettingen en moest meteen in een lockdown. Onder de besmette mensen zijn er ook 3 kinderen. Inmiddels is de situatie onder controle en zijn 4 personen volledig genezen, vertelt de dc. “We hebben nog 6 actieve cases. Iedereen maakt het goed”, stelt de dc gerust. Inmiddels heeft ze op social media een statement geplaatst, waarin ze de lokale bevolking oproept om de Corona-maatregelen strikt te blijven volgen. De lockdown van 2 weken heeft tot enorme frustraties geleid bij de dorpsbewoners. Zo waren de winkels leeggeraakt, werkte de enige pinautomaat niet en lag de enige veerboot ook stil. Nu de lockdown is opgeheven, zal de veerboot weer 1 keer in de maand vanuit Nickerie naar Apoera varen om de mensen te voorzien van levensmiddelen. Ook zal de pinautomaat worden aangevuld, benadrukt de dc.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: