Bond Personeel AZ in gesprek met directie

Bondsvoorzitter Lloyd Pool van de Algemene Bond Personeel Academisch Ziekenhuis (Abplaz) laat weten dat er vandaag een onderhoud is met de directie van het ziekenhuis. Eerder was een ultimatum gesteld om niet later dan vrijdag de achterstallige betalingen aan het verplegend personeel te voldoen. Heet hangijzer is vooral de uitbetaling voor de extra twaalfurige diensten in de strijd tegen het Coronavirus, maar ook de tekorten aan beschermingsmiddelen hebben de ziekenzorgwerkers als belangrijk punt voor de agenda van de bond meegegeven.

Pool geeft aan dat alle punten die het personeel had aangegeven tijdens de staking onder de aandacht van de directie gebracht zullen worden. “De mensen willen een oplossing zien in hun financiële positie en een verbetering van de veiligheid op de werkvloer.” De bondsvoorzitter merkt op dat aan de hand van wat de mensen aangeven de beschermingsmiddelen tegen het Coronavirus niet op tijd en in bepaalde gevallen, helemaal niet worden verstrekt.

Vervoer

Een ander belangrijk punt betreft het vervoer, waarbij de overheid in samenwerking met het ziekenhuis bussen heeft ingezet van NVB om het zorgpersoneel te vervoeren. De bondsvoorzitter merkt hierover op dat vanwege de vele busstakingen het verplegend personeel duurder moet betalen voor vervoer, ook komt men later dan normaal thuis. “In bepaalde gevallen moet men soms kilometers naar huis lopen na een lange dienst en dat kan niet.” Pool noemt het ‘geen gezonde’ situatie. Hij wijst er ook op dat er ook medewerkers zijn die niet in staat zijn om hun werk te bereiken vanwege de grote afstanden als ze in bepaalde verafgelegen gebieden wonen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: