Chinese stad test negen miljoen inwoners na nieuwe besmettingen

De Chinese stad Qingdao gaat zijn hele bevolking van meer dan negen miljoen mensen testen op het coronavirus. Dat moet in vijf dagen gebeurd zijn, lieten de autoriteiten van de stad maandag weten na meldingen van nieuwe gevallen die verband lijken te houden met een ziekenhuis dat geïmporteerde infecties behandelt.

Het aantal nieuwe corona-infecties per dag op het vasteland van China is drastisch gedaald sinds de vroege dagen van de uitbraak van het virus, dat voor het eerst opdook in de stad Wuhan. China heeft sinds begin augustus geen nieuwe binnenlands overgedragen gevallen gemeld, maar blijft zeer alert.

Qingdao rapporteerde tot zondagavond in totaal zes nieuwe covid-19-gevallen en zes asymptotische gevallen. Alle gevallen waren gekoppeld aan het Qingdao Chest Hospital.

De massale testcampagne van Qingdao is niet de eerste in China. De stad Wuhan testte zijn hele bevolking, en er zijn ook massaprogramma’s uitgevoerd met enkele miljoenen testen in Beijing en Urumqi.

error: Kopiëren mag niet!