Johnson & Johnson zet vaccinonderzoek stop

Het Amerikaanse farmaciebedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft de ontwikkeling van een vaccin tegen covid-19 tijdelijk stopgezet. Dat meldt de onderneming op de eigen website. Het vaccin is ontwikkeld door farmabedrijf Janssen uit Leiden, een dochteronderneming van J&J.

Het farmaciebedrijf heeft bekendgemaakt dat een proefpersoon onverwacht ziek is geworden. Het is de tweede keer in korte tijd dat een farmabedrijf zijn vaccinonderzoek tijdelijk moet opschorten.

In september gebeurde dat met AstraZeneca. Die onderneming legde toen al het klinische onderzoek met zijn coronavaccin stil, omdat een van de proefpersonen in het Verenigd Koninkrijk ernstig ziek was geworden. Een week later oordeelde de Britse toezichthouder MHRA dat het veilig was het onderzoek te hervatten.

Wat er bij Johnson & Johnson is gebeurd, staat nog niet exact vast. Het bedrijf zegt in een verklaring nader onderzoek te verrichten naar de ziekte van de proefpersoon. J&J zegt meer informatie met de buitenwereld te zullen delen als het een vollediger beeld heeft.

Evenals AstraZeneca eerder stelt Johnson & Johnson dat negatieve effecten zoals ziekte niet ongebruikelijk zijn bij medische proeven op een grote schaal als in dit onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: