Twee Venezolaanse lockdown overtreedsters vallen agent aan

Een agent is in de nacht van zondag 4- op maandag 5 oktober in de buurt van een nachtclub te Welgelegen aangevallen door twee Venezolaanse vrouwen die de lockdown hadden overtreden.

Volgens het Korps Politie Suriname spotten surveillerende agenten die nacht een stilstaande auto op de weg in de buurt van de nachtclub, in het politieressort Kwatta. De bestuurder reed echter hard weg bij het zien van de politieauto. Na een achtervolging, waarbij waarschuwingsschoten werden gelost, lukte het de politie om de automobilist tot stoppen te dwingen. In de auto bevonden zich de chauffeur en nog drie inzittenden onder wie twee Venezolaanse vrouwen. Zij allen hadden de lockdown overtreden en bleken uit de nachtclub te zijn gezet na een gevecht.

Een van de agenten werd onverwachts aangevallen door een van de vrouwen. De politieman werd daarbij in zijn gezicht geslagen. Hij reageerde daarop door de vrouw hard van zich weg te duwen, waardoor zij op de grond viel. De tweede vrouw viel de politieman toen ook aan waarbij hij weer genoodzaakt was om zich te verdedigen. Met vereende krachten gelukte het collega’s van de agent om de vrouwen aan te houden voor mishandeling en wederspannigheid. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de vrouwen in verzekering gesteld. Een filmpje van het incident blijkt op het internet geplaatst te zijn, met de kennelijke bedoeling om de politieman en de politieorganisatie in een kwaad daglicht te stellen.

Uit het verdere politieonderzoek kwam vast te staan, dat de nachtclubeigenaar, in strijd met de Covid-19 maatregelen, bezoekers toe laat tot de nachtclub. De bezoekers vermaken zich dan tot vijf uur in de ochtend in de nachtclub. De plaatselijke politie en de districtscommissaris zullen gepaste maatregelen treffen tegen de hoogst onverantwoordelijke clubeigenaar en of exploitant, zo schrijft het korps in haar persbericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: