Medewerker Administratieve Diensten Minowc sinds vorige week besmet met Covid-19

BPMO: “Leiding Minowc speelt met mensen hun leven”

Op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, afdeling Administratieve Diensten, is er een Covid-geval geconstateerd. Dit meldt de BPMO-voorzitter Guno Sabajo aan Dagblad Suriname. Het bizarre is dat dit vorige week ontdekt is en de leiding van het ministerie het gebouw niet heeft afgesloten. In het afgelopen weekend werd het gebouw ontsmet. “En de mensen mogen zogenaamd weer aan het werk. Dit nemen we de leiding van het ministerie zeer kwalijk, want ze spelen met mensen hun leven”, stelt Sabajo.

Hij vermoedt dat het personeel in eerste instantie geen idee had dat er tussen hen een besmette persoon aanwezig was, want de rest van de medewerkers van de desbetreffende afdeling kwamen wel aan het werk. Sabajo wil dat het personeel getest wordt op Covid-19. “Men heeft vorige week vrijdag vergaderd met de ex-minister, die nu adviseur is op het ministerie, Robert Peneux, en hij heeft de mensen het zwijgen opgelegd over het besmettingsgeval”, vermeldt Sabajo erbij. Het verbaast hem dat er op deze manier wordt omgegaan met de levensgevaarlijke Covid-19. “De Onderwijsminister heeft OS Mottonshoop gesloten, omdat het schoolhoofd besmet is geraakt met Covid-19. Hoe kan het dan dat een grote afdeling op het ministerie een besmetting heeft en er normaal gewerkt wordt?”, aldus Sabajo.

error: Kopiëren mag niet!