VMS Sectie Algemeen Artsen stelt Survam deadline inzake abonnementstarief

De algemene ledenvergadering van de Sectie Algemeen Artsen van de Vereniging Medici Suriname heeft woensdagavond besloten dat Survam (Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen) per 1 november een aangepast abonnementstarief moet hebben gerealiseerd. Indien dat 30 november nog niet is aangepast, dan volgen acties. Survam kan hieromtrent vandaag of morgen een brief ontvangen.

‘We zijn mensen als iedereen. Het gaat een gepast antwoord zijn’, zegt drs. Mukesh Simboedatpanday, voorzitter van de Sectie Algemeen Artsen van de VMS, in gesprek met het Dagblad Suriname.

‘In 2013 is een overeenkomst gesloten voor een tarief van US$ 4,33, maar wij krijgen nu in onze handen SRD 23. Wij eisen echter een tarief tegen de huidige koers van SRD 14. De bejegening vanuit Survam is incorrect. Zij heeft onze eis neergelegd bij de Zorgraad. Maar, in februari 2019 hebben wij ons vertrouwen opgezegd in de Zorgraad. De raad is niet eens op de hoogte van de bedrijfsvoering van een polilkliniek.’ 

‘Overal zijn vandaag de dag in Suriname de tarieven aangepast, maar wij worden nog steeds onrealistisch uitbetaald. Ons inkomen moet worden afgezet tegen onze uitgaven. Denkt u aan hypotheek, inventaris, pensioen. De kruik is vol tot die barst.’

Simboedatpanday: ‘Men heeft getracht verdeeldheid te zaaien, maar de solidariteit onder onze 204 leden is super de luxe. Als bestuur willen wij rust in de gezondheidszorg en we blijven openstaan voor dialoog.’

In een brief van 30 september aan Survam stelde drs. Simboedatpanday niet tevreden te zijn over het feit, dat de Survamgroep op 1 oktober bij elkaar zou komen, alvorens hij en zijn collega’s waren uitgenodigd voor een gesprek.

‘Het schijnt dat u (lees: Ronny Bardhan, voorzitter Survam) dan wel de Survam de situatie ernstig onderschat, aangezien u de bespreking van dit onderwerp reeds zeer geruime tijd op de lange baan heeft geschoven en u kennelijk nog steeds aan dit afduwbeleid vasthoudt’, aldus drs. Simboedatpanday in zijn brief.

error: Kopiëren mag niet!