Oud-docent twee particuliere hogescholen verdacht van smaad, laster en verduistering

De politie van het bureau Munder heeft op 30 oktober de 73-jarige Nederlander  B.S. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. De verdachte is docent geweest op zeker twee particuliere hogescholen in Suriname, zo bericht het Korps Politie Suriname vandaag, donderdag 8 oktober 2020.

De leidinggevende van een hogeschool deed aangifte tegen S. nadat zij erachter kwam dat hij handelingen pleegde die niet door de beugel konden. Nadat deze leidinggevende de samenwerking met de man had opgezegd begon hij haar via sociale media te bekladden. De vrouw deed vervolgens aangifte van smaad en laster.

De leidinggevende van een tweede hogeschool heeft ook aangifte tegen S. gedaan, maar voor verduistering. S. zou onder andere studiegeld verduisterd hebben. 

Uit het voorlopig politieonderzoek is gebleken dat de man studiegeld heeft laten storten op een andere bankrekening dat die van de hogeschool. Sommige studenten hebben betaald ter afronding van hun studie waarna zij een diploma hadden moeten krijgen. Dit kon echter niet, omdat S. bepaalde laakbare handelingen heeft verricht met als gevolg dat die studenten geen diploma’s konden ontvangen.

Studenten of andere belanghebbenden die benadeeld zijn door B. S. mogen contact maken met de politie van het bureau Munder.

S. zou inmiddels in vrijheid zijn gesteld.

error: Kopiëren mag niet!