Franse ambassadeur bespreekt samenwerkingsmogelijkheden met vicepresident

Op dinsdag 6 oktober is er een gesprek geweest tussen de Franse ambassadeur, Antoine Joly, en vicepresident Ronnie Brunswijk. Tijdens dit gesprek is aan de orde gekomen de uitbreiding van de samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Frans-Guyana. De vicepresident gaf aan dat de banden tussen beide landen versterkt moeten worden, gelet op de grote populatie Surinamers die langs de rivier wonen op het Frans grondgebied. Het verstevigen van de banden tussen beide landen kan bijdragen aan de ontwikkeling van vooral de jeugd. Het streven is erop gericht dat Frans-Guyana en Suriname in de toekomst activiteiten kunnen ontwikkelen gericht op de jeugd.

De vicepresident vroeg ook speciale aandacht voor de skallians, die door werkzaamheden het water vervuilen in de omgeving waar de Surinaamse gemeenschappen hun bestaan hebben opgebouwd en daardoor ook het woon- en leefgenot verstoren. Ook het reguleren van de oversteek van Albina naar St. Laurent vice-versa vereist extra aandacht. De ambassadeur kon zich terugvinden in de verzoeken van de vicepresident en opperde ook het idee voor het ontwikkelen van een borderkaart, waardoor de mensen legaal de oversteek kunnen doen en daardoor de overheden van beide landen een betere controle hebben en zo de illegale oversteekplaatsen, die nogal moeilijk zijn te controleren, kan minimaliseren of stopzetten. Tot slot zei de vicepresident uit te kijken wanneer de grens weer officieel wordt opengesteld.

error: Kopiëren mag niet!