Agent zwaargewond na opzettelijk te zijn aan- en overreden door autobus

19-Jarige bestuurder autobus niet in bezit van rijbewijs

Het Korps Politie Suriname bericht, dat een agent afgelopen zondagavond, rond kwart voor acht, op de hoek van de Indira Gandhi- en de Rijsdijkweg opzettelijk is aangereden door de 19-jarige autobestuurder B.S.

De aangereden agent was, met collega’s, bezig op te treden tegen een groep jongens, die zich vermoedelijk schuldig maken aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. B,S. maakte ook deel uit van die groep, maar zat achter het stuur van een autobus . Een achttienjarige jongen zat ook in de autobus.

S. reed de politieman opzettelijk aan toen die in de richting van de autobus liep. Door de aanrijding viel de agent op de grond en kwam onder de autobus terecht. S. reed echter door en sleurde de agen, die vast zat onder de autobus, mee.  De jongen bracht de autobus pas tot stilstand nadat agenten  gericht op het voertuig schoten. S. en de mede inzittende werden niet door kogels geraakt.

De zwaargewonde agent werd in een ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd.  De verwondingen waren van dien aard, dat operatief ingrijpen noodzakelijk was. De agent heeft onder andere een been- en armfractuur opgelopen.

S. werd aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor onder andere poging tot doodslag en zware mishandeling. 

De autobus is niet van de jongen. De eigenaar had het voertuig bij hem achtergelaten voor reparatie. S. is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij beweert, dat hij de politieagent niet zag toen hij hem aanreed.

error: Kopiëren mag niet!